Tips om je bloemen langer mooi te houden

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 12:02

 

Een boeketje bloemen fleurt een kamer direct op. Helaas moet je boeket op een gegeven moment wel vervangen worden. Om je bloemen toch ietsje langer mooi te houden, kun je de volgende stappen ondernemen.

1. Schone vaas

Bacteriën zijn een dooddoener voor je bloemen. Dat betekent dat je een vaas goed moet wassen of zelfs desinfecteren voordat je je boeket erin zet.

2. Warm water

Of je de bloemen nu uit eigen tuin haalt of bij de bloemist, ze hebben er hoe dan ook baat bij om meteen in warm water gezet te worden, tot ongeveer halverwege de stengel.

3. Stengels afsnijden

Snijd de stengels schuin af.  Gebruik een scherp mes om schade aan de steel zoveel mogelijk te voorkomen. Het is ook geen goed idee om de stengels af te knippen met een schaar, want daar knijp je ze teveel mee samen.

4. Verwijder blaadjes

Verwijder blaadjes die in het water zouden hangen, anders gaan ze rotten.

5. Betere waterkwaliteit = langer mooi houden

Hoe beter de kwaliteit van het water, hoe langer de bloem meegaat. Helaas is hard water niet goed voor bloemen. Schoon regenwater is een veel betere optie. Controleer ook dagelijks of je boeket nog genoeg water heeft en ververs het water regelmatig. Was de stengels dan ook even en snijd ze opnieuw af.

6. Voeg wat voeding toe

Het leven van je bloemen kan nog een beetje verlengd worden door wat voeding aan het water toe te voegen. Vaak zit dat zelfs al bij een boeket inbegrepen, maar het is ook gewoon bij de bloemist te krijgen.

7. Bewaar je bloemen uit de buurt van fruit

Bepaalde fruitsoorten, met name appels, verspreiden een stofje dat andere groentes en fruit sneller rijp doet worden. Ook bloemen hebben daar last van, en zullen in de buurt van fruit dus sneller verwelken.

 

 

Was dit nuttige informatie?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.