Hoe begin ik aan de decoratie voor mijn bruiloft?

Het plannen van je trouwdag is een bijzondere taak.

Maar het vinden van de perfecte decoratie om deze dag prachtig te maken, is een kunst op zich. De decoraties dienen als een reflectie van jullie als koppel.

Hier delen we waardevolle tips om de juiste decoraties te vinden en alle belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden.


Volgende vragen komen aan bod.
- Welke decoratie moet ik allemaal voorzien?
- Hoe bepaal ik een thema en de kleuren?
- Waar vind ik de juiste decoratie?
- Wat doet een weddingstylist?
- Wat doe ik na de bruiloft met de decoratie?

foto's by mirthe photography

 

Welke decoratie moet ik allemaal voorzien?


Bij het plannen van je bruiloft zijn er tal van aspecten om rekening mee te houden... Waaronder de decoratie.

Deze vraagt om aandacht voor verschillende elementen, die variëren van jullie persoonlijke voorkeuren.

Tafels, stoelen, tafeldecoraties en meer, behoren tot de essentiële benodigdheden.

Als koppel dienen jullie te overwegen hoe jullie de ceremonie en het feest vorm willen geven. Waarbij er een breed scala aan mogelijkheden beschikbaar is om jullie unieke stijl te benadrukken.

Hieronder volgen enkele suggesties van elementen die jullie bruiloft kunnen verrijken.


- Welkomstbord

- Backdrop voor ceremonie 

- Bloemen styling

- Gastenboek en bedankjes

- Gepersonaliseerd drukwerk zoals naam- en menukaarten, seating chart 

- meubilair 

- Servetten, kaarsen, servies en bloemstukjes op tafel

-Lichten voor de sfeer

 

foto links + rechts boven wild weddings, foto rechts onder Liesbeth Gavriilakis

 

Hoe bepaal ik een thema en de kleuren?


Het kennen van je benodigdheden is slechts de eerste stap, het bepalen van het thema en de kleuren is een ander verhaal.

Dit vraagt om een gezamenlijke inspanning van jullie als koppel, waarbij jullie samen gaan kijken naar wat het beste bij jullie past.
Tegenwoordig biedt de wereld van trouwdecoratie een schat aan mogelijkheden.

Of jullie nu kiezen voor een bruisende disco-atmosfeer of een meer ingetogen ambiance, de beslissing ligt volledig bij jullie als paar.

Om een richting te vinden, kunnen jullie inspiratie opdoen op bijv. Pinterest. Door beelden te verzamelen die jullie aanspreken.

Hieruit kunnen jullie veel ideeën halen, zelfs door verschillende stijlen te combineren.

Indien jullie besluiten samen te werken met een weddingstylist, kan deze ook jullie Pinterest-bord bekijken en daarop voortbouwen om jullie visie tot leven te brengen.

Naast Pinterest bieden trouwbeurzen ook een overvloed aan thema's die jullie kunnen inspireren.

Het is echter van essentieel belang dat het gekozen thema nauw aansluit bij jullie als paar.

De kleuren van jullie bruiloft zijn nauw verbonden met het gekozen thema. Voor een disco-sfeer kunnen felle kleuren worden overwogen, terwijl voor een rustigere sfeer voornamelijk wit met subtiele accentkleuren kan worden gekozen.

Als jullie moeite hebben om een ‚Äč‚Äčthema te kiezen, kunnen jullie simpelweg overwegen welke kleuren jullie mooi vinden, waarbij Pinterest opnieuw kan helpen voor extra inspiratie.
Een laatste tip is om rekening te houden met de trouw locatie. Overweeg welke kleuren passen bij het interieur en streef naar een harmonieus geheel.

Een weddingstylist kan jullie ook hierbij verder helpen.

 

foto's oogenblik fotografie

 

Waar vind ik de juiste decoratie?


Het inhuren van een weddingstylist biedt het voordeel dat veel taken uit handen worden genomen, waardoor jullie je kunnen concentreren op andere aspecten.
Bovendien beschikt een weddingstylist over een uitgebreid netwerk van leveranciers die perfect passende decoraties kunnen leveren en deze ook zelf kunnen installeren.

Op deze manier kunnen jullie zich volledig ontzorgd voelen wat betreft de decoratie van jullie bruiloft.

Als jullie echter graag meer controle willen behouden, kunnen jullie ervoor kiezen om zelf de decoratie te regelen. Er zijn verschillende websites beschikbaar waar jullie inspiratie kunnen opdoen en decoratie kunnen aanschaffen.

Een voorbeeld van zo'n website waar wij onze decoratie vandaan halen is YourWay Event.
Link naar YourWay Event: https://www.yourway-event.be/

 

 

Wat doet een weddingstylist?


Een weddingstylist, ook bruiloftsstylist genoemd, is een professional die gespecialiseerd is in het creëren van de gewenste sfeer en uitstraling voor een bruiloft.
Ze werken nauw samen met het bruidspaar om hun visie en stijl te begrijpen en deze vervolgens om te zetten in tastbare decoratieve elementen voor de trouwdag.
De taken van een weddingstylist kunnen variëren, maar over het algemeen omvatten ze:


- Ontwerp en styling:

De weddingstylist werkt in nauw samen met het bruidspaar om het gewenste thema, kleurenpalet en de algehele sfeer van de bruiloft te bepalen.

Deze creatieve visies worden vervolgens samengebracht in een prachtig moodboard. Zodra het bruidspaar tevreden is met het concept, zet de weddingstylist zich in om decoratieve elementen te creëren die het beoogde effect perfect tot leven brengen.


- Leveranciersbeheer:

Weddingstylisten hebben vaak uitgebreide netwerken van leveranciers, zoals bloemisten, meubelverhuurbedrijven, enzovoort. Ze werken nauw samen met deze leveranciers om ervoor te zorgen dat alle decoratie op tijd en volgens specificaties word geleverd en geïnstalleerd.


- Installatie en styling op de dag zelf:

Op de trouwdag zelf zal de weddingstylist verantwoordelijk zijn voor het opzetten en stylen van alle decoraties. Ze zorgen ervoor dat elk detail perfect is en dat de ruimtes eruitzien zoals afgesproken met het bruidspaar.


- Budgetbeheer:

Weddingstylisten helpen vaak bij het opstellen en beheren van het budget voor de decoratie. Ze kunnen advies geven over hoe het beschikbare budget het beste kan worden besteed om de gewenste uitstraling te bereiken.
Kortom, een weddingstylist speelt een cruciale rol bij het helpen realiseren van de visie van het bruidspaar voor hun trouwdag door middel van creatief ontwerp, coördinatie en uitvoering van decoratieve elementen.

 

foto's Marieke Can Photography

 

Wat doe ik na de bruiloft met de decoratie?


Ook hierbij speelt weer de keuze een rol of je samenwerkt met een weddingstylist of alles zelf regelt.

Een weddingstylist neemt na de bruiloft de taak op zich om alles netjes op te ruimen, zodat jullie onbezorgd kunnen nagenieten van jullie grote dag.

Indien jullie zelf voor de decoratie hebben gezorgd, is het raadzaam om enkele familieleden om hulp te vragen bij het opruimen.
Wat betreft de decoratie die jullie hebben gebruikt, kunnen jullie overwegen om deze te verkopen, weg te geven, te bewaren of te recyclen. Bovendien kunnen de bloemen aan de gasten worden gegeven, waardoor zij een leuke herinnering hebben aan jullie speciale dag. Het is verstandig om dit van tevoren te bespreken, zodat jullie na de
bruiloft alles netjes kunnen opruimen zonder dat jullie hoeven te zoeken naar de bestemming voor alle items.

Zo kunnen jullie zorgeloos genieten van de nasleep van jullie huwelijksviering.
Neem zeker eens een kijkje op ons Pinterest bord om wat inspiratie
op te doen.


Link naar Pinterest Wauw

 

Blog geschreven door Sanne tijdens stage bij Wauw events