Mijn ondernemersverhaal

 

Ondernemen, het loopt niet altijd over rozenblaadjes en dat is bij mij net zo. Het is een constant leer en groeiproces!

 

Dat ik een eigen zaak zou starten wist ik als kind al.

Dat het in de bloemensector zou zijn had ik nooit gedacht!

Nadat ik jaren als haarstyliste gewerkt had geraakte ik uitgeblust in deze job. Ik kon er mijn creativiteit niet meer volledig in kwijt en had (naar mijn mening) te veel grenzen om me heen. Dat ik een eigen zaak wilde starten zat al heel lang in mijn hoofd. Ik wist eigenlijk als kind al dat dit mijn bestemming was. Maar als wat???

Vol twijfel over welke weg ik moest inslaan ging ik aankloppen bij loopbaanbegeleiding. Bij ieder testje wat ze deden kwam de eventsector steeds bovenaan het lijstje. Dit zette me aan het denken en heeft ervoor gezorgd dat in Juni 2017 Wauw events is ontstaan. 

 

Waar ik in het begin naar buiten kwam als weddingplanner bleek al snel dat mijn interesse meer naar de bloemen en styling ging. Ik schoolde me bij op de meest diverse manieren en groeide zo in het vak. Lang was ik heel onzeker en durfde ik me geen "bloemist" te noemen. Ik voelde precies heel veel tegenwind vanuit de sector omdat ik geen "gediplomeerde" bloemist ben. De twijfel werd angst of ik wel goed genoeg was.

 

Ik zocht hulp bij een bloemisten coach ( Elvira van Loose florals, een topper in haar vak!) om sterker in mijn schoenen te staan.  

"Echt, je doet niet onder aan andere! Als jij durft te staan en je middelvinger op te steken, dan ga jij België veroveren" 

Deze woorden van Elvira hebben mijn gedachtegang doen keren. (de tekst hangt trouwens nog altijd op in mijn woonkamer) 

Het moment dat ik effectief durfde te staan is mijn bedrijf een versnelling hoger gaan draaien!

 

En toen was er corona... Uiteraard was dit voor niemand uit de eventsector een makkelijke periode maar op zich geen negatief verhaal voor mij. Ik heb van deze tijd gebruik gemaakt om een goede workflow uit te werken, administratie te automatiseren en te focussen op mezelf en de toekomst van Wauw. Ik stond klaar in de startblokken dat wanneer het weer mocht, ik er helemaal was om te gaan. 

 

We kregen terug groen licht.

Er mocht terug gefeest worden en er kwamen steeds leukere opdrachten binnen. Opdrachten waar mijn grenzen continu werden verlegd en waar ik intens gelukkig van werd. De combinatie met een andere job was niet langer houdbaar en ging in 2021 het fulltime ondernemerschap aan. In 2022 gingen we nog een versnelling hoger en werd er een team van freelancers samengesteld om me bij te staan in het productieproces.

 

2023, het jaar van vernieuwing!

In 2023 besloten we een rebranding te doen.  Wauw events is niet meer dezelfde al bij de start. We waren ons logo ontgroeid en wilden krachtiger voor de dag komen. We starten het seizoen met een hele nieuwe brand.

 

Niet alleen ons merk maar ook ons aanbod werd vernieuwd. Ik volgde een opleidingstraject waarin ik me heb verdiept in styling om onze stylings naar een hoger niveau te brengen. We richten ons nu meer op totaalconcepten.

 

Dromen komen uit in 2024.

Het was mijn grootste doel om te verhuizen naar een groot pand waar we alle ruimte hebben. Begin 2024 kreeg ik de sleutel van mijn droom! Alles onder één dak. Kantoor, werkruimte en stockage. We hebben nu veel meer ruimte waardoor we efficiënter kunnen werken.

 

 

De sleutel tot succes.

De sleutel van succes is volgens mij om nooit stil te staan en altijd bij te leren. Je kan zo veel bij leren van inzichten van anderen! Ik zoek gericht naar opleidingen die me sterker maken als ondernemer, als bloemist, als persoon om zo steeds de betere versie te worden.

foto's kimberly cuppes photography