Het voorjaar in huis

Einde jaar, nieuwe jaar

Wanneer de kerstdecoratie terug in de dozen gaat en het kerstgroen wordt opgebrand dan is mijn huis weer meteen zo leeg. En als er iets is waar ik niet tegen kan… dan is het een kaal interieur zonder bijpassende decoratie. De kerstboom is nog niet de deur uit en mijn hoofd slaat alweer op hol. Wat kan ik nu weer gaan doen om het interieur leuk aan te kleden? Welke leuke aspecten kan ik met mekaar gaan combineren en hoe zorg ik voor een harmonieus geheel?

Voorjaarsdecoratie

Je kan het voorjaar al op een simpele manier in huis halen. Wanneer je frisgroen mos, vrolijke bolletjes en decoratieve takken toevoegt aan je interieur dan heb je het voorjaarsgevoel al meteen te pakken.

Bloembollen

Je kan bloemknollen op allerlei manieren gebruiken. Plant ze in groep of apart, plant ze per soort of mix ze door mekaar. Daarnaast kan je aan de slag door ze in verschillende schalen, potten, manden … te plaatsen. Wanneer je een creatieve toets wil geven aan je interieur, dan kan je de bloembollen ook plaatsen in oude bakvormen, een vergiet, oud servies … Laat hierbij je inspiratie de vrije loop gaan.

Instagram
De foto aan de linkerzijde is van @lovemydreamhouse_ . Zij combineerde meerdere hyacinten met mos in een leuke bloempot. Simpel, maar toch stijlvol. De sfeervolle foto aan de rechterzijde is van @awesomephotography.nl . Hier vind je ook een groepje hyacinten terug in een leuke pot. Bekijk zeker haar pagina, want zij schreef een boek "awesomephotography by Rosita". Het boek bevat leuke DIY groendecoraties, recepten en woon ideeën. 

Welke bloembollen kies je nu voor binnen? Er zijn een hele boel bollen die je mooi in huis kan  houden. Denk maar aan amaryllissen, hyacinten, tulpen, narcissen en colchicum. Het is heel gemakkelijk om bloembollen in huis te laten bloeien. Je zet de bollen op pot in een warme huiskamer en daarna schieten de vrolijke en ook geurende bloemen uit. De bloembollen zullen ongeveer twee weken lang bloeien, het lentegevoel wordt zo in huis gehaald. Het is niet nodig om de bloembollen extra voeding te geven, maar zorg ervoor dat je kluit niet uitdroogt. Geef ze regelmatig water, maar niet op de bol.

Instagram
Hieronder vind je twee prachtige foto's terug van Katinka @landelijkwonenop11 . Zij combineerde verschillende bloembollen in haar interieur: hyacinten en blauwe druifjes "muscari".  Deze leuke bollen plantte ze in een oude schaal en een vijzel. Wanneer de bloembollen in de bloei staan, vormt het een sfeervol geheel. 

Met amaryllissen kan je creatief aan de slag gaan. Amaryllissen zijn droogbloeiende bloembollen dat wilt zeggen dat ze eenvoudig in de woonkamer tot bloei komen zonder water. Het voordeel hiervan is dat je de amaryllisbol leuk op een schaal kan decoreren, maar je kan de bol ook leuk bekleden met frisgroen mos. En wat nog heel leuk is... de amaryllis presenteren op een statief. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Instagram
Bovenstaande foto vond ik bij Kaatje van @kaatje_van_nummer_9 . Ik moet eerlijk zeggen dat ik betoverd was door haar foto. Zo stijlvol,  helemaal in het thema van sober en landelijk wonen. Wauw, wat een inspiratiebron! Een oude houten kruk, met een stenen schaaltje en een simpele amaryllisbol, meer moet dat echt niet zijn! Knap werk Kaatje.

Frisgroen mos

Vroeger dacht ik altijd… mos dat is voor de winter. Maar niets is minder waar, mos kan je in verschillende seizoenen laten terugkomen. Het is lekker fris en groen. Met mos kan je ook verschillende kanten uit. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om bloembollen mee te bedekken, maar ook creatief op een schaal leggen of kransen van maken met voorjaarsmateriaal.

Decoratieve takken

Decoratieve takken kan je in je interieur toevoegen door ze te plaatsen in een mooie oude kruik/pot of je verwerkt de takken in een robuuste krans. Takken zijn eenvoudig en natuurlijk materiaal, ze geven een grote meerwaarde aan je interieur. Enkele leuke voorbeelden van decoratieve takken zijn magnolia takken, rozenbotteltak, berenklauw. Je kan een klein stuk decoratieve tak ook neerleggen op een oud bankje of een kast. 

Instagram

Ik moet toegeven, zelf haal ik heel veel inspiratie op Instagram. Er zijn zoveel leuke foto’s die de revue passeren en die mij aan het dromen zetten. Ik wil ze jullie niet onthouden en toon ze hieronder graag. Laat je inspireren en haal zo zelf het voorjaar in huis!

#Elinterier

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze blog? Super!
Toon dan snel jouw voorjaarsdecoratie op Instagram met de #elinterier
Ik ben benieuwd naar jullie realisaties. 

Vond je deze blog inspiratievol?

Reactie plaatsen

Reacties

Fran Geelen
3 jaar geleden

Altijd weer vrolijk van jouw woorden op mijn schermpje.
Ook zoals altijd weer een bron van inspiratie!
Wat doe je dat goed, Elke!